Milyarderin Yunanistan'ın Akrep adasındaki VIP tesisinin ilk fotoğrafları yayınlandı

Rusya'nın en zengin 20 kişisi arasında yer alan bir işadamı ve milyarder olan Dmitry Rimbolovlev, Yunanistan'ın Akrep adasında seçkin bir VIP Exclusive Club tesisi inşa etmeye devam ediyor. Bu projenin ilk fotoğrafları, bir işadamı temsilcisi tarafından yayınlanan Forbes dergisinde yayınlandı.


Plana göre komplekste 48 yataklı (9420 m2) beş yıldızlı bir otel, yüzme havuzları, amfi tiyatro, sağlıklı yaşam merkezi ve spor tesisleri yer alacak. Ayrıca bir çiftlik, bir kümes hayvanı çiftliği, bir ahır, bir meyve bahçesi, bir bağ ve yapay bir göl inşa edilmesi kararlaştırıldı. Adanın doğusunda ve güneyinde eski harap evler var. Business Insider'a göre, Scorpio Aristotle Onassis'in eski sahibi daha önce orada yaşıyordu. Bu binalar arasında Jacqueline'in ikinci karısının (Amerika Birleşik Devletleri'nin eski First Lady'si John F. Kennedy'nin dul eşi) mülkü olan ünlü "Pembe Ev" bulunmaktadır. Rimbolov, tüm harap binaları tamamen yenilemenin yanı sıra adanın tüm altyapısını yenilemeyi planlıyor. Mevcut liman, büyük tekneleri barındıracak şekilde genişletilecek.Ön çalışma 2020'de başladı.VIP Exclusive Club'ın 2024 yazında hazır olması bekleniyor.

Yunan milyarder Aristotle Onassis, 1963'te Scorpio'yu satın aldı. 1988'de kızı Christina öldü ve o zamandan beri ada terk edildi. Dmitry Rimbolovlev, adayı 2013 yılında torunu Onassis Athena'dan satın aldı. Fiyat 153 milyon dolar olarak belirlendi ve sadece Akrep'i değil aynı zamanda komşu Sparta adasını da içeriyordu. Tipik olarak alıcı, Rimbolovlev'in kendisi değil, kızı Ekaterina ile ilişkili şirketlerinden biriydi. Dmitri, eski eşi Elena'dan boşandığı zamandan beri bu yöntemi tercih ediyor.

Milyarderin ailesi adayı yalnızca kişisel kullanım için kullanıyor. 2014 yılında Ekaterina 25. doğum gününü ve bir yıl sonra düğünü kutladı.

Sadece Aralık 2020'de, Yunan makamları Akrep'teki VIP Exclusive Club'ın inşasını onayladı. Ön tahminlere göre bu proje 130 yeni iş yaratabilir ve bu projeye yapılan yatırım yaklaşık 200 milyon dolar tutarındadır. Rimbolov'lar adayı kendileri için kullanmayı planlıyorlar, ama sadece periyodik olarak. Yılın geri kalanında tam olarak kiralayacaklar. Özel kiralama maliyeti henüz belirlenmedi, ancak Rimbolovlev'in temsilcileri bunun kesinlikle haftada 1 milyon avroyu aşacağını söylüyorlar.

Source: forbes.ru

Bülten aboneliği