TEMES şirketler grubu "Elliniko" da yer alacak

Atina'daki eski Yunan havaalanı bölgesinde iki otel kompleksinin inşası 300 milyon avrodan fazlaya mal olacak.
TEMES şirketler grubuna sahip olan Konstantakopoulos ailesi planı uygulamaya koymayı planlıyor. En büyük Yunan müteahhit, kısa bir süre önce oteli inşa etmeyi planlayan iki şirketin en büyük hisselerini satın aldı. TEMES şirketler grubu toplamda hisselerinin% 70'ine sahiptir.

İki otel kompleksinin yanı sıra eski havalimanı alanına bir de Marina alışveriş merkezi inşa edilecek ancak bu projeyi uygulayacak yüklenici firmanın adı henüz açıklanmadı. TEMES'in ortağının, iki inşaat şirketinin% 30 hissesine sahip olan Lamda şirketi olduğu biliniyor.

TEMES CEO'su Achilleas Konstantakopoulos, yeni projenin modern teknolojik yapılar çağında bir adım olduğu için şirket için geçiş dönemi olduğunu söyledi. Ona göre TEMES şirketi, daha önce otel ve konut komplekslerinin inşasında en iyi uygulamaları uygulamaya çalışmıştı, bu sayede Yunanistan'daki turizm endüstrisi büyüme için bir destek almıştı. Ancak Elliniko özeldir, misyonu sadece beş yıldızlı otellerin inşası değil, aynı zamanda modern konfor ve çevre güvenliği gereksinimlerini karşılayan gelişmiş altyapılı bir alan yaratmaktır.

Lamda'nın CEO'su Odysseas Athanassiou, Yunanistan'da şimdiye kadar "Elliniko" nun benzeri olmadığını doğruladı. Yelken kulübünün sahilde, butikler, restoranlar ve eğlence tesislerinin bulunduğu bir alışveriş bölgesinde yer alacağını söyleyerek inşaatın bazı detaylarını açıkladı. Şimdi ona göre Mimarlık Ofisi'nden uzmanlar projenin bu kısmında çalışıyor.

Genel olarak, eski Atina havaalanı alanının geliştirilmesi yaklaşık 5 yıl sürecektir. Yatırımın ilk aşaması olan bu aşamadan sonra inşaat şirketlerinin hisselerine sahip olan şirketler kar elde etmeyi bekliyor. "Elliniko" grubunun geri ödeme süresi açıklanmadı, ancak bu yapının sözde Atina Rivierası'nın yaratılmasına yönelik ilk adım olduğu biliniyor. 1000 hektarlık park ile elit ekolojik olarak temiz bir alanın inşası 20 yıldan daha uzun bir süre önce planlanmıştı, ancak bu ancak TEMES şirketler grubu sayesinde mümkün oldu. Alanın iyileştirilmesinin ve konut komplekslerinin inşasının tamamlanmasının ardından, Elliniko-Argyroupolis belediyesinin sakinlerinin sayısının yaklaşık 25 bin kişi artacağı varsayılmaktadır.

Kaynak: thehellinikon.com

Bülten aboneliği