Mikonos adasında gayrimenkul satın alma

Mykonos bohem bir Akdeniz beldesi olan inanılmaz güzellikteki Kiklad Adaları'ndan biridir. Ada, modaya uygun yaşamın parıltısı ve bozulmamış doğa manzaralarını birleştirmeyi başarır. Lükslüğü ile birçok varlıklı insanın dikkatini çekmekte, bu da iş, eğlence ve gayrimenkul yatırımlarının gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Birçok Hollywood yıldızı adayı tatil destinasyonu olarak seçmektedir. Düzenli ziyaretçiler arasında Nicolas Cage, Mick Jagger, Adam Gontier, Russell Crowe ve birçok diğer ünlü isim sayılabilir.

Adanın ana şehri ve başkenti olan, Chora, parlak Kiklad mimarisi ve gelişmiş altyapısı ile konuklarını ağırlamaktadır. Adanın ana limanı bu kasabada bulunur. Burada balıkçı tekneleri ve lüks yatların yarattığı kontrastı görebilmeniz mümkündür. Şehrin görüntüsüne Yunanistan'dan gönderilen kartpostallarda sıkça rastlanabilmektedir. Eski çağlardan beri adanın sakinleri korsanlardan çok çekmiş, bu yüzden yapılan saldırılara karşı bir savunma olarak şehri karmaşık bir labirent oluşturacak şekilde inşa etmişlerdir.

Castro Bölgesi şehrin en eski yeri olup deniz hizasından daha ileride bulunmaktadır. Bu bölgede yüzyıllardan beri burada olan, sıra dışı görünüşü ile ünlü Paraportiani Kilisesi'ni farkedebilirsiniz. Küp şeklindeki beyaz Chora evleri, parlak Yunan güneşinin altında beyazlıkları ile adeta gözleri kamaştırır. Mykonos'un başkentinde, klasik Kiklad mimarisi hoş ve modern binalar ile birleştirilerek uyum ve farklı dönemlerin kültürel gelişimlerinin devamı vurgulanmaktadır.

Mykonos'un simgesi beyaz taş yel değirmenleridir. Dev yel değirmenlerinin siluetleri sahile yaklaşmadan çok önce Ege Denizi'nden görülebilir. Değirmenler artık inşa edildikleri amaç ile kullanılmamaktadır. Günümüzde bu yel değirmenleri içinde rengarenk mağaza ve kafeler bulunur.

Mykonos'un iklimi tipik Akdeniz iklimidir. Yılda 300 günden fazla güneş gören adada yağış nadir olup yağmur çoğunlukla kış sonu ve ilkbahar başında görülmektedir. Ortalama yaz sıcaklığı 28 ° C olup ılıman kış mevsiminde sıcaklık ortalama 16 ° C olmaktadır. Yerliler adanın benzersiz bir özelliğini belirtir: Burada iki tür rüzgar vardır. Birinci tip rüzgar "sirocco" diye anılır ve kış mevsiminde esip gökgürültüsü getirir. Yaz mevsiminde ise adaya "meltemi" isimli rüzgar hakim olur. Bu rüzgar sıcak yaz havasını hoş bir serinliğe kavuşturur.

Mykonos adasında gece hayatıdünyaca ünlüdür. Adada eğlence seçenekleri inanılmaz derecede fazladır. Güne havuz başındaki şık barların birinde rahatlayarak başlayabilir, daha sonra arnavut kaldırımlı sokaklarda yürüyüşe çıkabilir, bunun ardından dalış yapabilir, özellikle adada zevkle hazırlanan enfes geleneksel Yunan lezzetleri ile akşam yemeğinizi yiyebilir ve günü bohem bir gece kulübünde noktalayabilirsiniz. Mykonos adasında önyargı ve basmakalıplığa yer yoktur. Herkes rahat, dostane, özgür ve tüm insani tercihler ve yönelimlere saygılıdır.

Mykonos'un kıyı boyunca uzanan plajları lüks bir yaz tatili için mükemmel bir fırsat sağlamaktadır. Bunların en iyileri, adanın güney kısmında rüzgardan korunan plajlardır. Plajlar tercih ve ilgi alanlarınıza göre ayrılır. Sessiz ve sakin plajlar, aile ve çocuklarınız ile vakit geçirebileceğiniz plajlar, günün her saatinde müziğin ritmi ile rahatlayabileceğiniz diskolu lüks plajlar veya ekstrem ve su sporları plajları. Adada bir de çıplaklar plajı bulunur. Burada herkes kolaylıkla ve dilediği şekilde dinlenebilir.

Mykonos evlerinin mimarisi kendine has özelliklere sahiptir. Beyaz taş binalar, mavi kapıları ve pencereleri ile birbirine oldukça benzer yapıdadır. Prestijli bir evin basit bir evden farkı yalnızca dış cephede kapı ve panjurlarındaki mavi boyanın tonu ile farkedilir.

Bu cennet adasında bir emlak satın almak her zaman akıllıca bir harekettir çünkü burası sadece tatilinizi geçirmek için değil, daimi olarak yaşamak için de idealdir. Müşterilerimiz hayranlık duyulacak manzaraya erişebilme ve muhteşem atmosferin keyfini çıkarabilme olanağına sahip olur.

GREKODOM şirketi sizlere Mykonos adasında bir mülk satın alma, Akdeniz’in en cazip adalarının birinde kendi Yunan evinizin sahibi olma fırsatı sunmaktadır.

Bülten aboneliği